fyld din e-reader med nye gode billige e-romaner Til forside
Billige eBøger, Åvænget 4, 4320 Lejre, mail: e-roman@billigeeboeger.dk
anmeldelse
gratis download


Perfekt liv er en gribende og tankevækkende pageturner, der sætter spørgsmålstegn ved, hvad der er virkeligt, og hvad vi skaber af illusioner, når vi griber ud efter lykken og danner verden i vores eget billede.
Perfekt Liv, roman 439 sider.


billige e-bøger af høj litterær kvalitet 39,- pr stk.

STØRRE END LIVET
af Nis Jakob

En skamløst underholdende
roman om alles kamp mod alle i filmbranchen. LÆS MERE

god og billig e-roman

En e-roman: kr. 39,-
KØB e-roman

Hele trilogien kr. 100,-
KØB e-trilogi

Trilogi om ”Det svage køn”

af Nis Jakob

Jeg har skrevet tre romaner, der tematisk er sammenkædet. Den ene er en regulær thriller om Ludvig, der spærres inde på en sindssygeanstalt, anklaget for vold og seksuel udnyttelse. Den anden handler om et far-søn opgør, der folder sig ud som en skæbneberetning over et helt århundrede. Den sidste er en fortælling om mænds kamp om og mod kvinderne i deres liv. Alle tre romaner har den moderne mands identitet i centrum. Min påstand er, at manden på mange måder er sin egen værste fjende, og at han i dag kan betegnes som det svage køn.

Traditionelt er det kvinderne, der går under betegnelsen ”det svage køn”. Dette er stadig situationen i det meste af verdenen, og listen over overgreb på kvinder er desværre meget, meget lang.

Men i den vestlige verden er et nyt mønster ved at vise sig i takt med at fysisk styrke ikke længere er den afgørende overlevelses- og magtfaktor. Og i takt med at kvindefrigørelsen og samfundsudviklingen i almindelighed kræver, at både mænd og kvinder træder ind i det pulserende arbejdsliv.

Vi har en stigende gruppe veluddannede og økonomisk uafhængige kvinder, som kan selv og vil selv. En udvikling som har været undervejs i små hundrede år, startende med kvinders stemmeret til folketing og kommunalbestyrelser.

Vores samfund, som før kunne karakteriseres som et patriarkat, er ved at forandre sig. Vi har bestemt ikke et matriarkat, men nye brudlinjer i magtrelationerne er ved at vise sig mellem kønnene.

Det er ved at blive tydeligt, at vi ikke kun har haft et kvindeundertrykkende samfund, men også et samfund der undertrykkede mænd i almindelighed. Sådan er det stadig i dag, hvor mænd i kamp om privilegier uden tøven undertrykker hinanden. Det er blodigt i toppen af samfundet, men også på alle de trin, der fører derop. Nu er der blot føjet et ekstra element til i form af kvinder, der også kan sparke nedad. Blandt andet mod de svageste mænd. Dem uden uddannelser, arbejde, kulturel kapital og sociale kompetencer.

På den måde er de svage mænds råderum blevet mindre. Nu er de ikke kun presset af samfundet i den offentlige sfære. De presses også i den private sfære, hvor de ikke kan leve op til de frigjorte kvinders krav om, at mændene skal kunne matche og gerne overmatche dem på afgørende parametre som løn, uddannelse og handlekraft. Som en gruppe veluddannede (og smukke) kvinder udtrykte det i et debatprogram DR2 for nylig: Vores mand skal være en blanding af George Clooney og Don Draper fra Mad Men. Og han skal tjene det samme eller mere og desuden være en fantastisk elsker og far med veltrænet krop.

Import af ægtefæller fra Østen er blot et symptom på den falliterklæring store grupper af danske mænd lider under i forhold til kvinderne, der stadig foretrækker at gifte sig opad i hierarkiet.

Kvindefrigørelsen i den vestlige verden har mange sider. Også en del liberalistiske og egoistiske sider, hvor kampen om kvinders lige ret er et slet skjult (og forståeligt) ønske om at komme til fadet.

Det betyder, når alt kommer til alt, mere kamp om goderne for mændene, som ikke tidligere behøvede at frygte konkurrence fra kvindernes side. Der er naturligvis også mange fordele for mænd i kølvandet på kvindefrigørelsen. Fx nærhed til børnene, selvom mænd stadig ikke har de samme reelle rettigheder og muligheder som kvinder, der kan få børn, når de selv ønsker det uden at blande en mand (særligt meget) ind i processen.

Mine tre romaner i trilogien om det svage køn beskriver og kredser om denne nye maskuline identitet og dens udvikling gennem de seneste hundrede år. I Det forfærdelige skete den 16. juli 1968 udfolder historien sig både i nutiden og i fortiden. Mænd i frit fald finder sted lige nu, mens Perfekt liv foregår i en meget nær fremtid, hvor designede fostre bliver en handelsvare.

Romanerne er meget forskellige i både handling, tid og sted. Men forholdet mellem kønnene går som en rød tråd gennem både den store episke skæbnefortælling om tidsåndens hærgen gennem et århundrede med omdrejningspunkt i juli 1968, hvor det forfærdelige skete, den fortættede thriller om Ludsvigs psykoser og hans perfekte liv og den tragiske og komiske beretning om to mænd i frit fald.