nye danske kvalitets e-romaner kun 39,- 3 for 100,-
Nis Jakob udgiver ny roman, Større end livet
Til forside
Billige eBøger, Åvænget 4, 4320 Lejre, mail: e-roman@billigeeboeger.dk

Om Nis Jakob

Nis Jakob har været bladtegner, rock poet, sanger og har udgivet 5 anmelderroste romaner på etablerede forlag siden debut'en i 1999.

Anmelderne har blandt andet skrevet om Nis Jakobs romaner:

"Eminent thriller i højt tempo *****" - "Den litterære lydmur penetreret" - "ET MINIMESTERVÆRK*****" - "Yderst velskrevet, sproget er smukt, og karaktererne så gennemført levende" - "Fængende. Og forbandet fræk." - "Bandsat og knaldhamrende velfortalt" - "6 gyldne ugler ud af 6 mulige" - "frysende, underholdende og tankevækkende thriller"


Se mere om Nis Jakobs bøger her


Nis jakob e-bøger

Større edn livet af Nis Jakob

Romaner med luft under vingerne

Nis Jakobs næste roman foregår i filmbranchen, som han kender fra sit arbejde som instruktørassistent og manuskriptforfatter. Der kommer både spænding, sex og humor i gryden sammen med en stor luns tung, tragisk alvor. I filmbranchen kæmpes der om pengene, omdømmet og publikums gunst i et spil, hvor alle prøver at skrive deres egen heltehistorie ind i den store historie om kunsten, livet og kampen for at blive anerkendt. Prisen er høj og blodet flyder, både det kunstneriske hjerteblod og virkeligt blod, når knivene sidder løst i ærmerne og stikkes i ryggen på rivalerne. Romanens arbejdstitel er "Større end Livet". Større end livet er det en film helst skal være for at bjergtage sit publikum. Larger than life, kalder de det i Hollywood.

Lyden af øksen, der kløver brænde er det første man hører, når man kommer ned ad den lille smalle vej, hvor Nis Jakob bor sammen med sin familie i Lejre, et stykke uden for Roskilde.

Nis Jakob står i indkørslen foran det kalkede okkergule hus og kløver optændingsbrænde til husets brændeovn.

Lidt efter sidder vi på terrassen og nyder den sidste varme efterårssol, som netop er kommet frem og får det hele til at minde om forår, hvis det ikke var for træernes flammende blade og vildgæssene, der trækker over himlen mod syd med en tør lyd af vingeslag.

Fri for markedsfikseret salgsafdeling

”Hvad har været så det sjoveste ved at være din egen forlægger?”

”Det har været, at jeg ikke skal diskutere mine romaners indhold med andre end mig selv og mine beta læsere. Det har være en befrielse og et stort ansvar. Det er mig alene, der beslutter, hvad der er vigtigt at have med i en roman.

Ikke at jeg tror, at romanerne ville være så meget anderledes, hvis jeg havde et forlag ind over. Jeg er lige så hård ved mig selv som en redaktør. Måske hårdere. Men jeg behøver ikke i udgangspunktet at tænke på at tilfredsstille en salgsafdelings snævre opfattelse af, hvad der sælger, fordi jeg kan vælge at sige, at den her bog er super vigtig for mig at skrive og udgive, og ingen dybest set ved, om den ender med at sælge meget eller lidt. Det giver mig ro, at jeg ved, at det jeg skriver også ender med at blive udgivet på mine betingelser. Hvis jeg ikke er tilfreds, får jeg desuden altid en ny chance for at skrive om. Og i sidste ende er salgstal jo ikke i sig selv et kvalitetsparameter, selvom det er rart at tjene penge på sit arbejde.”

”Har du så solgt det, du ønskede?”

E-bog nu på papir

”I forhold til hvor lille e-bogsmarkedet stadig er, har jeg solgt rigtig godt og har tjent mere end jeg nogensinde før har tjent som forfatter. Men der er et større potentiale, kan jeg se på alle de positive tilbagemeldinger, jeg har fået fra læserne, og alle de bøger, jeg har solgt. Derfor har jeg valgt at udgive mine romaner som papirbøger også. Det sker gennem Print on Demand. Det betyder, at bogen først trykkes i det øjeblik, der er en køber, der har betalt for den. På den måde har jeg ingen udgifter til lager og distribution, og romanen koster det samme som en normal papirroman, dvs. omkring 230 kroner inklusiv forsendelse.

Spænding, sex og humor

”Skriver du på noget nyt?”

Ja, men det tager tid at komme i gang. Alene det at jeg har gang i mange praktiske ting med forlaget gør, at jeg skal indføre benhård disciplin for at gøre det aller vigtigste som forfatter: at skrive. Af samme grund har jeg også for en periode sagt mit faste job som tekstforfatter på et reklamebureau op. Og nu er jeg er så småt ved at komme i gang med en ny stor roman,” fortæller Nis Jakob.

”Hvad skal den handle om?”

”Godt spørgsmål, jeg ved det ikke præcis, fordi det åbner sig op, mens jeg skriver. Den kommer til at foregå i filmbranchen, som jeg kender en del til. Så meget ved jeg. Og så kommer den selvfølgelig til at handle om meningen med med livet. Intet mindre. Der skal selvfølgelig både være spænding, sex, kærlighed og humor blandet i gryden. Men også en undertone af alvor. Som enhver roman, jeg skriver, skal historien rumme alt det, jeg går og bakser med og ser foregå omkring mig i disse år. Imellem mennesker og i samfundet som helhed.

Det sværeste ved at starte en ny roman er at give den luft nok under vingerne og sende den i den rigtige retning. Luft nok til at overflyve og registrere alt det, der fascinerer mig, provokerer mig, undrer mig, skræmmer mig og pirrer mig. Det handler blandt andet om at vælge den form og den historie, som kan trække alt dét frem i lyset, som jeg vagt fornemmer er et sted inde i min "forfattersjæl", og som gerne vil ud. Jeg kredser om en roman i flere år, før jeg går i gang. Og så ... lige pludselig folder den sig ud. Næsten uden at jeg har bemærket, hvordan det er gået til. Det er lige mirakuløst hver gang. At det kan lade sig gøre.

Og jeg glæder mig. Det er det, det hele handler om. Glæden ved at skrive og skabe et værk, der på en måde bliver en trædesten til den næste roman. Og den næste og den næste …

Nis Jakob smiler ved tanken om den forestående skriveproces og tømmer sit kaffekrus.

Thriller af Nis jakobRoman af Nis jakobBørnebog af Nis jakob

Gratis læseprøve på trilogi


Download gratis læseprøve og kom i gang med at læse Nis Jakobs romaner med det samme

Større end livet af Nis jakob uskommer 2015